Belangrijke data
Agenda
 • 16 oktober t/m 24 oktober herfstvakantie
 • 29 oktober start zwemlessen groepen 7a en 7b, vijf vrijdagen in Kardinge
 • 29 oktober toneeluitvoering 3b
 •  4 november toneeluitvoering 4a
 •  5 november toneeluitvoering 4b
 •  8 en 9 november scholenmarkt 16.30 - 19.30 uur in de Euroborg voor de groepen 8
 • 11 november Sint Maarten
 • 15 november Sint versieravond
 • 15 november krijgen de groepen 8 voorlichting van bureau Halt
 • 16 november toneeluitvoering 7a
 • 17 november toneeluitvoering 7b
 • 18 november toneeluitvoering 7c
 • 19 november margedag, alle leerlingen vrij
 • 23 november toneeluitvoering 5a
 • 26 november volgende nieuwsbrief
 •  3 december Sinterklaasviering
 •  6 december margedag, alle leerlingen vrij
Algemeen nieuws
De Kinderboekenweek

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt!

De Kinderboekenweek werd op 8 oktober officieel geopend met een wervelende dans van juf Berber (Dokter Bibber) en meester Martin (Bob de Bouwer). Iedereen op het plein swingde mee en je kon zien dat er flink geoefend was in de klas. Een genot om alle vrolijke, prachtig verklede leerlingen weer bij elkaar te zien.

“Ik wil toch postbode worden!” Door de leuke gesprekken tussen kind en vos zijn kinderen geïnspireerd en zijn heel wat toekomstplannen veranderd. Een bedankje voor de mensen die deze vossenjacht mogelijk hebben gemaakt! Ook een bedankje voor de ouderwerkgroep; de kinderen zijn erg blij met hun nieuwe voorleesboek!

4 Mijl Groningen

Prachtig weer, maar liefst 32 kinderen die meededen en enthousiast publiek langs de lijn. De 4 Mijl van Groningen mag gerust een succes worden genoemd!

Vol spanning verzamelden we ons om 13.00 bij ‘Het peerd van ome Loeks’ om vervolgens met een pendelbus naar de start te rijden.  Met opzwepende muziek in onze oren sprintten we na het startschot richting finish. De vijf weken trainingen in het Molukkenplantsoen wierpen vruchten af, want wat zijn er veel records gelopen! Bodi was de snelste. Al na 28.34 minuten  passeerde hij samen met meester Youri de finishlijn. En dan Sarah… Brons bij de meisjes tot 12 jaar! Wat een prestatie!

Volgend jaar zijn we er zeker weer bij!

 

Dalton

Dalton op het Karrepad, dat is logisch! De leerlingen zijn niet anders gewend: het daltonblokje, het takenblad, de ik-doelen, het maatjeswerk, enz., enz…
 

Via de ik-doelen staan de pijlers: vrijheid en verantwoordelijkheid, zelfstandigheid, samenwerken en reflectie staan elke drie weken centraal.
We zijn als team altijd bezig met hoe we onszelf kunnen verbeteren. Vandaar dat ons daltonboek, waarin ons beleid staat beschreven, een levend document is. De nieuwste versie zullen wij binnenkort met jullie delen.

Zoals op elke daltonschool komt er om de vijf jaar een visitatiecommissie. Wij worden in juni bezocht en horen daarna of wij ons certificaat mogen houden en een officiële daltonschool mogen blijven. Spannend!

 

 

Omdat wij uw mening wat betreft dalton belangrijk vinden, nodigen wij u uit voor dalton koffieochtenden. De eerste zal op 3 november om 08.30 in de bovenbouw plaatsvinden. Denkt u mee?

 

Werkgroep dalton

De Verlengde Schooldag (VSD) is gestart!

Elke maandag en woensdag staan 30 leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 te popelen om niet naar huis te gaan. Dat klinkt raar, maar Wendy Japenga en Marieke Kaaijk verlengen de schooldag op zo’n leuke en gezellige wijze, dat het geen straf, maar een feest is om tot 15.00 op school te zijn.

 werken als pedagogisch medewerker bij SKSG (Stichting Kinderopvang Stad Groningen) en als onderwijsassistent bij ons. Ze zijn geschoold in het aanleren van 21e-eeuwse vaardigheden. Hierbij kun je denken aan kritisch leren denken, creatief problemen leren oplossen en met een computer en andere digitale middelen omgaan. Ook wordt er aan taal en rekenen gewerkt, waarbij de focus op plezier en nut ligt. Denk aan het aflezen van maten bij het bakken van een cake. Naast Koken & Voeding staan ook thema’s als Wetenschap & Techniek, Sport & Bewegen, Natuur & Duurzaamheid en Kunst & Cultuur centraal.

We zijn gestart met doekaarten binnen het thema Koken & Voeding. Een doekaart legt stap voor stap uit wat er gedaan moet worden. Zo moest er een echt restaurant worden nagebootst, waarbij iedere leerling zijn eigen rol had. Er was een kok, een gastheer/-vrouw, bediening... Ouders die te gast waren, waren terecht onder de indruk. De kinderen deden het echt fantastisch!

Het omgaan met M-bots, het maken van een robot en een eigen dokter Bibber spel: de handen van Marieke en Wendy jeuken alweer om met het tweede thema Wetenschap & Techniek aan de slag te gaan. Eerst een weekje vakantie…
 

Ouders in de school

Er wordt op school veel gesproken over de situatie rondom het wegbrengen en ophalen. Voordelen worden genoemd: rust, snel beginnen, zelfstandigheid. Er zijn ook nadelen: minder spontaan contact en minder zicht op wat er in het lokaal gebeurt.
Om tot een gedragen en goed besluit te komen hebben we daarom als team, in samenwerking met de MR, meer tijd nodig. Dit betekent dat de situatie rondom het wegbrengen en ophalen tot de kerstvakantie hetzelfde blijft en dat wij op 16 december ons nieuwe beleid communiceren. Mocht u hierover mee willen denken, nodigen wij u van harte uit om aan te schuiven bij de MR op 10 november om 19.30 in de middenbouw. Wij hopen op uw begrip voor deze situatie.

Tot slot, mochten er zaken zijn die u graag met de leerkracht of de schoolleiding wilt bespreken, voelt u zich dan van harte welkom de school binnen te lopen. 

 

Nieuwe schoolgids

De schoolgids 2021-2022 kunt u vinden op onze website via onderstaande link:

548994.pdf (openbaaronderwijsgroningen.nl)

In de schooldgids kunt u alles lezen over onze werkwijze.

Even voorstellen.......Bo van der Ploeg

Ik ben Bo van der Ploeg, 24 jaar en sta dit jaar voor groep 4 en 5. 

Graag maak ik muziek en wekelijks ben ik te vinden op de tennisbaan.

Twee jaar geleden heb ik mijn eindstage gedaan op het Karrepad. Daar heb ik het team en de school goed leren kennen en een hele leuke stageperiode gehad. Daarna ben ik verder gaan studeren en voor de zomer heb ik gelukkig mijn diploma onderwijskunde behaald. Ik ben heel blij dat ik op het Karrepad aan de slag mag als leerkracht en kijk uit naar een mooi en fijn jaar!