Belangrijke data
Agenda
  •  3 december Sinterklaasviering
  •  6 december margedag, alle leerlingen vrij
  • 23 december groepen 1 t/m 3 kerstlunch onder schooltijd, groepen 4 t/m 8 kerstdiner 17.30 - 18.30 uur                               
  • 24 december volgende nieuwsbrief
  • 25 december t/m 9 januari kerstvakantie
Algemeen nieuws
Karrepad Sinterklaasjournaal

Zoals u wellicht niet ontgaan is heeft het Karrepad een heus Sinterklaasjournaal wat gepresenteerd wordt door onze eigen Berbertje Blok!

Zonder haar was er geen Karrepad Sinterklaasjournaal.

 

Zie hieronder de link van aflevering één en twee. Heel veel kijkplezier!

 

Aflevering één:

https://youtu.be/YLO3EUgtBBQ

 

Aflevering twee:

https://youtu.be/QRrqI-FW0bU

 

Op vrijdag 3 december bezoekt Sinterklaas het Karrepad.

Sint zal rond 8.45 uur  arriveren op het plein. Alle kinderen zijn daarbij aanwezig samen met hun leerkracht. Helaas mogen we vanwege de coronamaatregelen geen ouders toelaten bij de intocht van Sint. De hele dag staat in het teken van feestelijkheden. 

Sinterklaas brengt de groepen 1 t/m 4 een bezoek. Dit vindt plaats in de hal van de onderbouw.

De groepen 5 t/m 8 vieren het feest in de klas met surprises en gedichten. Hopelijk vinden de pieten een momentje om hen een bezoek te brengen. Dat gaat vast wel lukken!

Opening ontdeklab

Op 9 november opende wethouder Carine Bloemhoff ons spiksplinternieuwe ontdeklab. Geassisteerd door leerlingen, drones en een robot gaf zij het startsein voor ingebruikname van ons nieuw multifunctioneel lab. Hier kunnen onze leerlingen hun digitale, technische en wetenschappelijke vaardigheden kwijt en brengen zij hun ideeën tot leven.


Onze talentcoördinator Jacqueline Venema wil o.a. in deze ruimte samen met leerlingen op zoek naar talenten. Dit doet ze via talentblokken, die we in de toekomst steeds vaker willen organiseren. In die blokken werken leerlingen in verschillende projecten aan 21e-eeuwse vaardigheden om uit te vinden waar zij goed in zijn en wat ze leuk vinden en zich verder te ontwikkelen. Ook sluit het ontdeklab aan bij ons daltononderwijs, dat betekent samenwerken, leren plannen en eigen keuzes maken: vaardigheden die volledig aansluiten bij de manier van werken in het ontdeklab.

Activiteiten Kerst

Ook dit jaar zullen we weer Kerst vieren op school! De laatste donderdag voor de kerstvakantie op 23 december hebben de groepen 1, 2 en 3 een kerstlunch op school tijdens schooltijd. De groepen 4 t/m 8 zullen een kerstdiner hebben, van 17:30u tot 18:30u. Er wordt vanuit school een broodmaaltijd geregeld voor elke leerling. Er hoeft dus niks worden meegenomen van thuis!

Ook gaan we natuurlijk weer kerstknutsels maken, maar dat gaat dit jaar ook even wat anders dan de voorgaande jaren. We maken alle kerstwerkjes in de eigen groepen. Ondanks dat alles wat anders zal gaan dan anders, maken we er natuurlijk wat leuks van!!

Dalton

Op woensdag 3 november vond de eerste daltonkoffie van dit schooljaar plaats.

 

Nienke van Dam heeft als één van de twee daltoncoördinatoren samen met een klein groepje enthousiaste ouders gepraat over zelfstandigheid en samenwerken op het Karrepad. Ook is het taakwerk aan bod gekomen. De aanwezige ouders kregen een duidelijker beeld van de manier van werken in de groepen.

Het is de bedoeling dat daltonkoffie meerdere keren per jaar georganiseerd gaat worden, waarbij elke keer een thema centraal staat. De eerstvolgende bijeenkomst zal plaatsvinden in februari.  Uiteraard krijgt u de definitieve datum nog te horen. We hopen op uw deelname!

 

Er is een fimpje gemaakt over wat dalton inhoudt op het Karrepad, zie hieronder de link. 

https://youtu.be/3cAgBRF2fhE

 

Dit filmpje is ook te vinden op onze website onder het kopje daltononderwijs.

Bloembollen gepoot door groep 7b

Juf Jacqueline heeft samen met de kinderen van groep 7b bloembollen gepoot.

In de klas hebben ze uitgemeten hoeveel bloembollen ze nodig zouden hebben om er een woord mee te schrijven.

Het woord is geworden: KARREPAD.

 

Dus….als het experiment slaagt dan kunnen we in het voorjaar “KARREPAD” lezen, in voorjaarsbloemen!!

Sint Maarten

Het was weer een groot feest op 11 november. Onze kleuters zijn, met in hun hand een prachtige zelfgemaakte lampion, naar Het Hamrikheem, het Odensehuis, Robbendoes of Merdeka gelopen. De overgebleven groepen hebben met elkaar gezongen. En wat waren de lampionnen prachtig! Snoep, vleermuizen, eigen gemaakte tekeningen: alle thema’s kwamen voorbij.

Als dank was er een heerlijke, speciale Karrepad mandarijn: daar kan geen bounty tegenop!

Trakteren en eten op school

Wij vinden op school dat een verjaardag of een feest een bijzonder moment is dat niet dagelijks voorkomt en dat het dus mogelijk moet zijn om aan de kinderen een traktatie te geven. Wij hebben echter ervaren dat de traktaties jaarlijks groter worden en dat sommige ouders elkaar ook proberen te overtreffen. Om dit te voorkomen hebben we afspraken voor het trakteren gemaakt.

 

  1. Eén speelgoedje of 1 stukje fruit/snoep is voldoende.
  2. Een traktatie hoeft niet altijd snoep of iets te eten te zijn. Een (ingepakt) klein speelgoedje is ook een feestelijke traktatie.
  3. Zorg ervoor dat de traktatie hygiënisch en zorgvuldig bewaard wordt.

 

Tot slot, we merken dat de lunch die kinderen meekrijgen niet altijd gezond is. Een croissant of een stuk pizza vallen niet onder een gezonde lunch en wij vragen u hier dan ook rekening mee te houden. Dit geldt ook voor het eetmoment in de ochtend. Tijdens dit moment eten we fruit en/of groente.