Belangrijke data
Agenda
 • 19 t/m 27 februari voorjaarsvakantie
 •   9 maart margedag, alle leerlingen vrij
 • 15 maart toneeluitvoering groep 3a
 • 25 maart volgende nieuwsbrief
 •   7 april toneeluitvoering Beren
 • 12 april toneeluitvoering groep 6b
 • 13 april toneeluitvoering groep 6a
 • 13 april paaseieren zoeken groepen 1 t/m 3
 • 14 april paasontbijt en eitje-tik wedstrijd
 • 15 april margedag, alle leerlingen vrij
 • 18 april 2e Paasdag, alle leerlingen vrij
Algemeen nieuws
Pitstop

Beste ouder(s)/verzorger(s),


Vlak voor de kerstvakantie was het de zoveelste keer dat we met z’n allen moesten nadenken over afstandsonderwijs en veel andere bijbehorende aanpassingen. Gelukkig mochten we open en konden alle plannen, richtlijnen en afspraken on hold naar de map ‘afstandsonderwijs 3.0’ verplaatst worden. De afgelopen jaren hebben desalniettemin veel van ons (leerkrachten, ouders en kinderen) gevraagd. Het schakelen tussen vormen van onderwijs naast alle persoonlijke ongemakken en onzekerheden, maakt deze tijdsgeest niet de makkelijkste. Het vreet energie en waar je denk licht aan het einde van de tunnel te zien, wordt het zomaar weer donker met maar liefst negen groepen in quarantaine en het draaiende houden van onderwijs met talloze besmettingen onder leerkrachten. Back to the basis, ondanks alle mooie ontwikkelen die gaande waren.

 

Desondanks blijven wij als school zoeken naar waar wij wel invloed op kunnen uitoefenen.
En we zien hoe alle leerkrachten dat ook doen: alles op alles zetten om voor onze leerlingen uitdagend onderwijs te creëren. Die prestaties tonen we ook graag via filmpjes, persberichten en vooral via mond-op-mondreclame. We hebben een sterk team. Een team dat op elkaar kan bouwen. Een team waar wij op kunnen bouwen. We kijken dus alweer uit naar de mooie stappen die we kunnen gaan zetten in 2022: het atelier voor kunst & cultuur ontwikkelen, een boost geven aan ons schoolplein en natuurlijk ons daltononderwijs verder ontwikkelen.

 

Maar het is nu eerst tijd om het tempo eruit te halen. Het is tijd voor de voorjaarsvakantie, die in de jaren zeventig werd ingevoerd om de sombere wintermaanden te onderbreken, maar ook op vraag van mensen die op wintersport gaan of carnaval vieren. Vooral die onderbreking is waar wij naar uitkijken. Na de drukte en hectiek van afgelopen periode kunnen we er erg van genieten om thuis met het gezin weer even tijd te hebben voor elkaar. Om daarna weer met een volle accu aan de slag te gaan aan de Molukkenstraat. Want al weten we dat we de rust nog niet geheel terug zal zijn. Aan de Molukkenstraat hebben wij het voor elkaar. Wij hebben organisatorische groepsimmuniteit voor corona… Geniet van deze vijfde nieuwsbrief!

ICT

De mogelijkheden die digitalisering biedt voor het onderwijs zijn in de laatste jaren sterk toegenomen. Zo ondersteunt de inzet van laptops en tablets de volgende doelen:

 • Het gebruik maken van online lesmateriaal en de verschillende digitale leer- en werkomgevingen; 
 • Onderwijs qua vaardigheden laten aansluiten op beroepen en onderwijs in de 21e eeuw, aansluitend bij de leerlijn digitale geletterdheid; 
 • Onderwijs laten aansluiten bij de (digitale) belevingswereld van leerlingen; 
 • Het beter organiseren van meer maatwerk voor leerlingen; 
 • Door learning analytics het leerproces beter kunnen volgen en erop inspelen. 


Door de aanschaf van meer laptops en tablets dit schooljaar willen wij de mogelijkheden om op een laptop en/of tablet te werken vergroten. Ook werken wij aan een ICT-beleid, die te zijner tijd in de MR wordt besproken en vervolgens met u wordt gedeeld. 

Inrichting plein en tuinen

Zoals wij eerder gecommuniceerd hebben, willen wij ons schoolplein vergroenen. Denk hierbij aan:

 • Herstel van de waterpomp,
 • Aanleg afwatersysteem tuin onderbouw,
 • Vergroening plein midden- en bovenbouw (om een pannakooi heen),
 • Inrichting tuin bovenbouw als buitenlokaal.


Inmiddels zijn de tekeningen besproken en hopen wij dit schooljaar een start te kunnen maken. We houden u op de hoogte!

Kunst & cultuur

De groepen 1, 2, 5, 6, 7 en 8 zijn onlangs begonnen met het verhalend ontwerpen. Dit houdt in dat zij gedurende 6 weken werken aan een bepaald thema. Zo werken de groepen 1-2 over de egel, de groepen 5-6 over vogels en de groepen 7-8 over de dierentuin.

 

In de groepen 5 is onlangs zelfs een vogelaar langs geweest die de kinderen veel over vogels heeft verteld en ze mee heeft genomen het park in om daar o.a. de nijlgans en de blauwvleugeltaling te spotten.

 

Na de vakantie ontvangt een uitnodiging van de leerkracht via Mijn School om te komen kijken in de klas en te kunnen zien wat de kinderen allemaal gemaakt en geleerd hebben.

Raamexpositie in de wijken Korrewegwijk en De Hoogte

 

De groepen 3 en 4 van Het Karrepad doen dit jaar mee met de Raamexpositie Korrezon. U kunt op de ramen bij de ingang van de onderbouw en bij de middenbouw langs de Molukkenstraat de gemaakte kunst van onze leerlingen bekijken.

 

Na een eerste succesvolle editie organiseert het Floreshuis en VRIJDAG in de Buurt een tweede Raamexpositie route in de Korrewegwijk en De Hoogte. Een project dat de wijken kleur geeft en mensen met elkaar verbindt. In de hele maand februari zijn er op maar liefst 36 locaties in de wijken weer vele kunstwerken in de vensterbanken te bewonderen van zowel professionele als amateur kunstenaars.

Kinderen uit de wijk doen dit jaar ook mee en hebben eigen creaties gemaakt die geëxposeerd worden bij Speeltuin DIB/Het Pand, EdanZ en Basisschool Het Karrepad.

 

Wandelkaart

Er is weer een prachtige wandelkaart gemaakt van deze kunstroute. Deze kaart is vanaf donderdag 27 januari te halen bij het Floreshuis, Bakkerij Lijnema, Schoenmaker Jan Venema, Toko Ram, EdanZ en Snackbar de Koning.

De Raamexposities zijn een onderdeel van het cultureel buurtfestival Korrezon dat jaarlijks wordt georganiseerd door het Floreshuis. In het voorjaar staan nog meer activiteiten op het programma: de Liefdesbodes, het Wijkdagboek, de Victoriaanse Foto Studio, schilder portretten door studenten van Minerva. Voor meer informatie check het Floreshuis.

Skeelerclinic en -trainingen


In samenwerking met JOGG hebben we als school skeelers en beschermsetjes aangeschaft. Topsporter Mische Top heeft vervolgens twee skeelerclinics gegeven aan kinderen uit groep 3 tot en met 8 die zich hiervoor op hadden gegeven. Het was zo’n groot succes dat we zelf drie extra trainingen hebben georganiseerd. Een aantal kinderen had eigen skeelers meegenomen en anders kon je ze lenen. Ze waren nog zo nieuw dat het verpakkingsmateriaal er nog in en omheen zat! Er waren zelfs kinderen die het zo leuk vonden dat ze zelf skeelers hebben aangeschaft!

 

Tijdens de trainingen hebben we geoefend hoe je moet remmen, we hebben gewerkt aan de balans op de skeelers en we hebben aandacht besteed aan  de techniek. Zo hebben we onder andere een slalom gedaan, een sprongetje gemaakt en geprobeerd om zo lang mogelijk op 1 been te staan. In tweetallen hebben we elkaar voortgeduwd en getrokken. Als afsluiting reden we een rondje door het park.

 

Ik zag duidelijk dat er vorderingen werden gemaakt. Skeeleren leer je met vallen en opstaan, maar wat mij opviel is dat alle kinderen behoorlijke doorzetters zijn! Er werd geoefend met veel plezier en enthousiasme. De trainingen zijn zeker voor herhaling vatbaar!

 


Meester Ronald

Onthulling bouwbord gymzaal

Bij bijna elk bouw- of renovatie project wordt een bouwbord geplaatst. Dit geeft voorbijgangers informatie over wat er allemaal wordt uitgevoerd binnen de bouwhekken en waar alle kraanmachinisten, timmermannen en installateurs aan werken. Zo ook bij dit nieuwbouwproject.
 


Voor de gelegenheid is er een officiële handeling van gemaakt. Het bouwbord is in de ochtend geleverd en er werd een doek met een groot vraagteken overheen gehangen. 

 

Om half twee was het zo ver. Wethouder van onderwijs Carine Bloemhoff, een aantal klassen van het Karrepad en een aantal genodigden van de Gemeente Groningen en het bouwteam waren aanwezig. Na een korte inleiding van het project en waarom er een nieuwe gymzaal moet worden gebouwd begon het aftellen. Luid en duidelijk telden de kinderen van OBS het Karrepad af waarna het doek omlaag viel, het bouwbord is zichtbaar. 

 

 

Wat staat er op dit bouwbord?

Naast een impressie van het eindplaatje, de namen van alle betrokkenen en een QR-code die men kan scannen waarna je de Omgevingsapp kunt downloaden. Via deze app kunt u alle informatie vinden over de werkzaamheden.

 
Oog Tv maakte er een korte opname van:

   https://www.oogtv.nl/2022/02/bouw-gymhal-obs-het-karrepad-van-start/

 

 

 

Terug van weggeweest: meester Dixie

Voor velen van u een bekend gezicht, Dixie Jager versterkt ons team weer de komende maanden.

Dixie is al enige tijd met pensioen, maar wilde onze leerlingen in de bovenbouw nog wel extra ondersteuning bieden. 

Wij zijn heel blij dat hij met zijn expertise en ervaring de kinderen weer een handje helpt!

Even voorstellen: Marjanne van der Werff-Messchendorp

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

 

Maandag 10 januari 2022 was mijn eerste werkdag op het Karrepad in groep 8B. Wat mij betreft een productieve en plezierige dag in een fijne groep. Inmiddels hebben we al best wat lesdagen samen gehad. Hoog tijd om mij aan u voor te stellen!

Mijn naam is Marjanne van der Werff-Messchendorp, 41 jaar en samen met Joost en onze 2 kinderen (Meike – 11 jaar en Jorian – 8 jaar) woon ik in Haren. Na 20 jaar in de financiële dienstverlening heb ik vorig jaar het roer omgegooid: ik ben het onderwijs ingegaan. Inmiddels ben ik al mooi op weg om via het Zij-instroomtraject veel ervaring op te doen.

Het werken en leren met uw kinderen, is alles wat ik me erbij voorgesteld had. Ik ben helemaal op mijn plek.

 

Nog een paar feitjes over mij: in mijn vrije tijd volleybal ik graag en de vakanties breng ik het liefste door in de bergen. Daarnaast zijn wij momenteel een oud huis aan het verbouwen tot een fijn huis voor ons gezin. Genoeg te doen dus!

 

Ik zal de rest van dit schooljaar het vaste gezicht op maandag zijn voor groep 8B. De communicatie zal uiteraard voornamelijk via Wendy blijven verlopen, zoals u gewend bent. Maar mocht u iets willen vragen willen over de maandagen, dan hoop ik dat u mij weet te vinden via m.s.messchendorp@o2g2.nl.

 

Groet, Marjanne

Even voorstellen: Eline de Lange

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Ik ben juf Eline. Vanaf februari ben ik als leerkracht gestart op het Karrepad. Ik zal op dinsdag en woensdag aanwezig zijn in groep 5B.

 

Na een aantal jaren gewerkt te hebben op een school in Paddepoel, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en een nieuwe werkplek. Ik loop inmiddels een paar weekjes rond hier op school en kijk ernaar uit om alle kinderen te leren kennen!


Naast mijn werk als leerkracht heb ik mijn eigen interieurontwerp studio en ben ik moeder van twee leuke kinderen. Mijn creativiteit neem ik graag mee in de klas. De leerlingen zullen daarom vaak met leuke creaties thuis komen!

 

Groet, Eline