Belangrijke data
Agenda
 •  6 juni Tweede Pinksterdag
 • 10 juni groepen 8 en 7c zwemmen in Kardinge
 • 16 juni margedag, alle leerlingen vrij
 • 17 juni margedag, alle leerlingen vrij
 • 22 juni toneeluitvoering 5b
 • 24 juni groepen 6 op schoolreis
 • 24 juni groepen 8 en 7c zwemmen in Kardinge
 • Week 26 rapportgesprekken 
 • 28 t/m 1 juli groepen 8 op schoolkamp
 • 1 juli 7c zwemmen in Kardinge
 • 4 juli wisselmoment, de leerlingen maken kennis met hun nieuwe juf/meester
 • 8 juli groepen 8 en 7c zwemmen in Kardinge
 • 8 juli Eindfeest
 • 11 juli musical groep 8a
 • 12 juli musical groep 8b
 • 13 juli musical groep 8c

 

Algemeen nieuws
De laatste weken van dit schooljaar

De laatste periode van dit schooljaar gaat in. Nog 6 weken te gaan tot aan de zomervakantie, een periode die altijd garant staat voor leuke activiteiten, schoolreis/-kamp, het eindfeest etc., maar waarin ook nog hard gewerkt wordt. Op schoolniveau leggen we de laatste hand aan de groepsindelingen en de leerkrachtinzet voor het nieuwe schooljaar, die we tijdig met u zullen delen! Ook willen wij u via deze Nieuwsbrief meenemen in het volgende…


Eindtoets cito 
Wij zijn erg tevreden over de resultaten van de eindtoets. Wij scoren een gemiddelde van 536 tegenover het landelijk gemiddelde van 534,8.
In elke docentenkamer was taart om dit fijne bericht te vieren!

Nieuwe rekenmethode

Zoals wij ook in de voorgaande nieuwsbrief hebben gecommuniceerd, zijn we samen met de werkgroep rekenen bezig geweest om ons te verdiepen in een nieuwe rekenmethode.

Na dit vooronderzoek heeft ons team de afgelopen periode twee rekenmethoden uitgeprobeerd. Aansluitend hebben we een rekenexpert uitgenodigd, die ons heeft geholpen om een weloverwogen keuze te maken passend bij onze school.

 

Op basis van de pilot en het advies van de rekenexpert, hebben we als team gekozen voor de rekenmethode: Wereld in Getallen.  

De komende weken tot de zomervakantie, gaan we bezig met het maken van een implementatieplan, zodat we na de zomervakantie goed van start kunnen. 

 

 

 

De rekenwerkgroep 

Talentblokken

Sinds de opening van het Ontdeklab in november wordt er volop gebruik van gemaakt door de leerlingen. Zowel binnen- als buitenschools worden er talentblokken georganiseerd.

Figuurzagen, leren vliegen met een drone, het programmeren van lego, smaaklessen, een krant maken, Karrepadjournaal, zenuwspiralen en waterraketten bouwen......... Er is voor ieder wat wils!

 

Maar er is meer.  Zo hebben, in samenwerking met dansacademie Lucia Marthas, de groepen 1 t/m 3 een dag gedanst en hebben de groepen 6a en 8c meegedaan aan het project ‘kok in de klas’.

 

De leerlingen en leerkrachten zijn allemaal reuze enthousiast en kunnen niet wachten wat er ook voor het komende jaar nog staat te gebeuren op het gebied van talenten ontdekken!

Het eerste Karrepadjournaal!

In april en mei hebben 5 leerlingen van groep 6 en 7 meegedaan aan een buitenschools talentblok 'journaal maken'. Op woensdagmiddag hebben ze samen met juf Berber het eerste Karrepadjournaal gemaakt. Eerst hebben we onderwerpen bedacht, daarna teksten geschreven en tot slot moest het gepresenteerd worden voor de camera. De kinderen waren natuurtalenten! We hebben veel plezier gehad met het maken van het journaal. Via onderstaande link kunt u het journaal bekijken.

 

Het Karrepad journaal - lente 2022

Het eerste schooljournaal gemaakt met leerlingen van OBS het Karrepad. Lente 2022. Naschools Talentblok in het Ontdeklab.

 

Hopelijk komt er in het najaar een herfsteditie!

Daltonvisitatie

Zoals al gemeld in de vorige nieuwbrief worden wij weer gevisiteerd door de daltoncomissie.

 

De visitatie vindt plaats op donderdag 23 juni. De visiteurs nemen een kijkje in de klassen en gaan in gesprek met leerkrachten, MT, MR, ons bestuur en de leerlingenraad. Daarnaast willen ze in gesprek met ouders. Dit zal plaatsvinden van 13.25 uur tot 13.45 uur. Wilt u graag meepraten, meld u dan aan door een mail te sturen naar Alinda Koerts (a.koerts@o2g2.nl).

Meester Edwin vertrekt.........

Beste ouders,

 

Ik ben vanaf 2014 werkzaam op het Karrepad en sinds 2003 bij Openbaar Onderwijs Groningen.

Naar schatting heb ik de afgelopen 7 jaar zo’n 6 keer rond de aarde en 140 etmalen op en neer gereden vanuit Meppel. Dat heb ik met heel veel plezier en toewijding gedaan, het Karrepad vind ik een fantastische werkplek!

Ook dit jaar heb ik een ontzettend leuke klas en daarom vind ik het best lastig om te melden dat ik per 1 juni het Karrepad ga verlaten. Ik heb een nieuwe baan gevonden in Meppel. Ik word daar adviseur ICT bij de stichting Promes, de O2G2 van Meppel. Ik ga dat 3 dagen doen en de 4e dag sta ik nog voor de klas. Ik ga een dagje minder werken en kan op de fiets naar mijn werk!

 

Ik neem afscheid van mijn collega’s aan het eind van dit schooljaar.

 

Hartelijk bedankt voor de mooie jaren!

 

 

Hartelijke groet,

Edwin

Verkeersplein

De belijning van ons nieuwe verkeersplein is gezet. De kinderen genieten volop van de rotonde, de parkeerplekken en de stoptekens.

Niet alleen leerzaam, maar ook nog eens heel leuk!

Eindfeest vrijdag 8 juli

Op vrijdag 8 juli is ons eindfeest! Het thema is “stripfiguren”

 

 • Het feest begint om 16.30 uur en eindigt om 18.30 uur. Het is de bedoeling dat je met je vader, moeder, opa, oma, tante, … op het feest komt.
 • Het feest is op het plein. Er zijn allerlei leuke dingen te doen, zoals stormbanen, ranja halen bij de ranjakoe, broodjes bakken. Ook kun je lootjes kopen en lekker eten. Bovendien zal er weer een podium zijn waarop kinderen mogen optreden, en er is een cupcake wedstrijd. Degene die de mooiste cupcakes heeft gebakken, wint een prijs. Hierover hoor je later nog meer van je juf of meester.
 • Sommige activiteiten zijn gratis, voor sommige activiteiten (o.a. eten) moet je betalen. Je kunt hiervoor strippenkaarten kopen tijdens het feest. Maar het handigst is als je in de dagen voor het feest al een strippenkaart koopt. Je hoort nog wanneer en waar de kaartverkoop plaatsvindt.
 • Kom verkleed als je favoriete stripfiguur. Degene die het mooist verkleed is, wint een prijs!

 

We hopen jullie allemaal te zien op het eindfeest!