Belangrijke data
Agenda
 • 14 oktober toneeluitvoering Papegaaien en Dolfijnen
 • 15 oktober t/m 23 oktober herfstvakantie
 • 28 oktober margedag, alle leerlingen vrij
 •   2 november toneeluitvoering 3a
 •   4 november groepen 7 zwemmen in Kardinge
 •   4 november toneeluitvoering 3b
 •   9 november toneeluitvoering 4b
 • 10 november toneeluitvoering 4a
 • 11 november groepen 7 zwemmen in Kardinge
 • 11 november Sint Maarten
 • 16 november toneeluitvoering 4c
 • 18 november toneeluitvoering 3c
 • 18 november groepen 7 zwemmen in Kardinge

 

Algemeen nieuws
Dag zomer, welkom herfst!

Beste ouder(s)/verzorger(s),
 

Nog een week en dan is het alweer herfstvakantie. Alhoewel we deze week over het weer niets te klagen hebben, heeft de herfst natuurlijk allang zijn intrede gedaan.


Toen ik afgelopen weekend mijn regenjack dichtsnoerde dacht ik even met weemoed terug aan de heerlijk zonnige zomer. Na het late avondmaal nog even in mijn t-shirt en op mijn slippers een rondje over de camping om een kopje koffie te halen voor mezelf en een ijsje voor mijn kinderen.


Zo ver als de zomervakantie alweer achter ons lijkt te liggen, zo snel is de afgelopen periode gegaan. En wat is er alweer veel gebeurd in onze mooie school. In deze nieuwsbrief proberen wij jullie zo goed mogelijk bij te praten over alle ontwikkelingen. Binnenkort wordt gestart met een fantastische verbouwing van het schoolplein, wordt in november onze splinternieuwe gymzaal geopend, is er nieuw meubilair voor leerlingen en blikken we o.a. alvast vooruit op de 4 Mijl.


Ik durf wel te stellen dat we na onze jaarlijkse zomerslaap weer bruisen als school. Ik ben daar enorm trots op. Trots op jullie kinderen en onze medewerkers die dat samen zo goed doen.


Een beetje trots was ik ook toen ik afgelopen zondag terugkwam van de gezinswandeling over het strand. Door weer en wind, met striemende regen die nagenoeg horizontaal door de lucht mijn gezicht in geslingerd werd. Met een kop warme thee in mijn koude en natte handen geklemd blikte ik met een goed gevoel terug op deze verfrissende inspanning.


Ik gun jullie datzelfde gevoel als jullie volgende week terugblikken op die eerste periode. Ik weet in ieder geval dat jullie kinderen dat allemaal hebben verdiend!

 

Met vriendelijke groet,

 

Alinda Koerts (directeur)

Jaarplan 2022-2023

Kijkend naar ons jaarplan gebruiken wij drie kapstokken: dalton, talentontwikkeling en handelingsgericht werken. Hieronder hangen doelen die wij met de werkgroepen hebben opgesteld. Verder zijn er enkele losstaande doelen waarmee we bezig zijn:

 • Het kiezen en implementeren van een nieuwe methode wereldoriëntatie,
 • Het komen tot richtlijnen rondom oudercommunicatie- en participatie,
 • Het vaststellen van de beginsituatie burgerschapsvorming + het opstellen van doelen voor ons schoolplan 2023-2027,
 • Het actualiseren en levendig houden van ons veiligheidsbeleid (met als subdoel het opleiden van anti-pestcoördinatoren),
 • Het afnemen van een oudertevredenheidsonderzoek om vervolgens doelen te formuleren in ons schoolplan 2023-2027.

Het jaarplan wordt dinsdag 11 oktober aan het team en woensdag 12 oktober aan de MR voorgelegd. 

Schoolgids 2022-2023

Wij zijn trots op onze mooie schoolgids, waarvan de conceptversie op onze website te vinden is.

548994.pdf (hetkarrepad.nl)

Na instemming van de MR maken we het stuk definitief. 

Daltonboek

Na de positieve visitatie moest er een nog een plan van aanpak naar de commissie worden gestuurd. Dit hebben we gedaan en we zijn blij dat het is goedgekeurd.
Zodra we ons daltonboek bijgewerkt hebben, delen wij het met de MR. Hierna krijgt het een plekje op onze website.

Dalton


Zoals u weet hebben we een zeer positieve daltonvisitatie gehad en een licentieverlenging van 5 jaar gekregen. Vanuit de visitatie heeft de school een aantal aanbevelingen gekregen. Een daarvan die dit jaar centraal gaat staan is het ontwikkelen van een doorgaande lijn van reflecteren. Daarnaast gaan verder met het uitwerken van het doelmatig werken in combinatie met eigenaarschap.

Wilt u meer weten of meepraten over het daltononderwijs op het Karrepad, dan nodigen wij u uit om op de Daltonkoffie te komen. De eerstvolgende daltonkoffie zal plaatsvinden op dinsdag 8 november van 8.45 uur tot uiterlijk 9.30 uur in de bovenbouw. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar Nienke van Dam (n.van.dam@o2g2.nl)

 


Catelijne van Krieken en Nienke van Dam (daltoncoördinatoren)

Rekenmethode Wereld in getallen

Vorig hebben we een keus gemaakt voor een nieuwe rekenmethode ‘Wereld in Getallen’. Om goed van start te kunnen gaan, hebben we voor de vakantie een voorlichtingsbijeenkomst gehad met de rekenexpert van Wereld in Getallen. Bij deze bijeenkomst hebben we o.a. vragen kunnen stellen over onderdelen binnen de methode die nog onduidelijk waren. Begin november hebben we een nieuwe voorlichting gepland met de rekenexpert van Wereld in Getallen om verder de verdieping in te gaan binnen deze methode. 

 Inmiddels zijn we twee maanden bezig en vinden we steeds beter onze weg binnen deze methode.

Leerkrachten vinden het heel fijn dat ze gericht gedifferentieerd kunnen werken en dat de methode goed aansluit bij onze Daltondoelen en de weektaak. Het is best een omschakeling van de ene methode naar de andere maar de reacties zijn over het algemeen positief. Wat leerlingen vooral prettig vinden is dat alle opgaven in een schrift bij elkaar zitten en waar je de antwoorden in kan schrijven. In de bovenbouw vinden leerlingen het ook fijn dat je deels op papier werkt en deels op de computer. Een ander voordeel is dat je op je eigen niveau kan werken. Ben je sneller dan kun je ook opgaven overslaan waardoor je sneller bij de uitdagende sommen komt. Vind je het nog lastig dan zijn er extra oefenopgaven om nog te oefenen. Kortom, een goede keus met veel mogelijkheden voor leerlingen en leerkrachten. 

 

De rekenwerkgroep 

Nieuwe leerlingenraad

Aan het begin van elk nieuw schooljaar vinden er in de klassen van de bovenbouw verkiezingen plaats voor de leerlingenraad. Dit jaar voor het eerst ook in de groepen 6. De kinderen die dat willen schrijven een speech en vertellen waarom zij graag in de leerlingenraad van de school willen. De klas kiest dan vervolgens een vast en een reservelid. Vorige week woensdag was de eerste bijeenkomst van de nieuwe leden. Vol enthousiasme en intrinsieke motivatie zijn we van start gegaan. Ze hebben er zin in en wij ook!

De leden dit jaar zijn: Thom en Pavel (6a), Ryo en Manou (6b), Noor en Floor (7a), Jojanneke en Nora (7b), Mees en Zümra (8a), Roan en Cody (8b), Ieke en Nishaan (8c)

 

Opening nieuwe gymzaal

De laatste werkzaamheden vinden plaats aan de bouw van de nieuwe gymzaal. We hopen dat we vanaf 1 november onze lessen bewegingsonderwijs weer dicht bij huis kunnen geven. De gymzaal wordt prachtig en we kunnen niet wachten tot we er gebruik van mogen maken!

De gymzaal wordt ergens in november officieel geopend door de wethouder. Zodra we de exacte datum weten volgt de uitnodiging, We hopen dat iedereen bij de opening komt kijken!

Schoolplein

Na talloze overleggen en het binnenhalen van diverse subsidies is het eindelijk zover: ons plein wordt dit schooljaar nog mooier!!!
Zo komen er in de tuin van de onderbouw goten en een regenton, wordt op het plein van de midden- en bovenbouw een nestschommel geplaatst en wordt een ‘Vervolg je route’ aangelegd. Deze bestaat uit stapkeien, een tribune-element, stappalen, pleinplakkers, bokspringpalen, een kingspel en een atletiekbaan. Verder komt er een groene voetbalkooi, worden er moestuinbakken geplaatst en wordt het waterrappunt in het midden van het plein hersteld. Aan de rand van het park wordt tenslotte een obstacle course geplaatst.

Wij willen de leerlingenraad bedanken die actief heeft meegedacht over de vormgeving van de obstacle course. Ook zijn wij de gemeente (onder wie Pascal Roemers, Helma Krekels en Jorrit Albers) dankbaar, die dankzij de projecten ‘Vergroenen schoolpleinen’ en ‘Vernieuwing Molukkenplantsoen’ een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de realisatie van onze plannen.

 

Talentblokken

Ook dit schooljaar zullen er weer volop binnen- en buitenschoolse talentblokken plaatsvinden op school.

We zijn inmiddels binnenschools al gestart met een aantal interessante en uitdagende lessen:

De spin

Zo zijn de kinderen van de onderbouw en vve thuis deze week op ontdekking geweest naar de spin. Met een echt vergrootglas hebben zij de spinnen kunnen bestuderen, getekend en de woorden erbij geschreven.

Kunst geïnspireerd op de gevelversierder Anno Smith

De groepen 4 en 5 gaan de komende weken als echte kunstenaars aan de slag. In samenwerking met Mooie Wijken maken zij kunstwerken geïnspireerd op de gevelkunstenaar Anno Smith die vroeger in Groningen leefde. Jullie kennen vast en zeker zijn kunstwerken en kleine schilderijtjes boven de portiekdeuren en aan de gevels. Als alle kunstwerken klaar zijn worden de kunstwerken in de school en in het Floreshuis geëxposeerd.

Educatieve lego

De groepen 8 werken de komende periode met Mindstorms. De kinderen worden uitgedaagd met een challenge en proberen vervolgens de robots op de juiste manier te programmeren.

Kinderboekenweek Gi -ga-groen

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen.

Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien! Leer over bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken.

 

Op het Karrepad is de kinderboekenweek geopend met een speurtocht in het park en hebben alle groepen een Gi ga groene foto gemaakt. Hiervan wordt een poster gemaakt voor in de groep.

De groepen 7 en 8 komen de komende week voorlezen in de groepen 1 en 2.

En natuurlijk gaan we de komende weken veel voorlezen en lezen uit Gi ga groene boeken. De bibliotheken in allerdrie de gebouwen zijn weer gevuld met prachtige nieuwe boeken, met dank aan de ouderwerkgroep!

 

In alle forumbibliotheken zijn er allemaal leuke groene activiteiten te doen. Je kunt op avontuur door te koken met afval, een boomhut avontuur te tekenen, een boekenspeurtocht vol leuke weetjes te volgen en nog veel meer!

Meer informatie is te vinden op de website van het forum: www.forum.nl

En nog tot en met zondag 16 oktober krijg je bij aanschaf van een kinderboek het kinderboekenweek geschenk cadeau in de boekenwinkels.

Sportieve opening Nationale Sportweek op het Karrepad

Dit jaar vond de sportieve opening van het schooljaar plaats op het Karrepad. Het startsein werd gegeven door de wethouder van sport Inge Jongman, mascotte Sporty, twee sportambassadeurs en Bernou Feitsma. Na dit officiële gedeelte dansten leerlingen de sterren van de hemel onder begeleiding van Tresor. Wat kan deze man dansen! Als je het niet leuk vond om mee te doen, was het een genot om naar te kijken. Alle kinderen hadden deze dag nog een sportclinic. De groepen 1 en 2 kregen een echt judopak aan en hebben heerlijk gestoeid. De groepen 3, 4, 5 en 6 gingen katapultschieten en balanceren op touwbanen in het park en de groepen  7 en 8 hebben BMX gefietst en geskateboard. Dat het deze dag ook nog eens fantastisch weer was, zorgde voor een onvergetelijke ervaring.

Roken in zicht van leerlingen

Roken op schoolpleinen is vanaf augustus 2020 verboden. Dit omdat ‘zien roken, doet roken’ en blootstelling aan rook ongezond is.  
Helaas zien wij dat sommige ouders nog steeds roken (dicht) op het plein en in het zicht van leerlingen. Het verzoek aan deze ouders is om leerlingen rookvrij te brengen en te halen.
Om het gemakkelijker te maken elkaar te wijzen op een rookvrij plein, ontwerpen wij samen met de leerlingenraad een rookverbod bord voor aan de muur bij de middenbouw.
Wij hopen dat dit effect gaat hebben. 

Traktaties

Afgelopen weken hebben we al heel wat verjaardagen in de klassen gevierd en zijn de kinderen en leerkrachten ontzettend verwend met een heerlijke traktatie. We hebben op school de afspraak dat de leerkracht bepaalt of de traktatie meteen wordt genuttigd of dat deze meegaat naar huis om daar op te eten. We hebben op school geen richtlijnen voor wel of geen gezonde traktaties. Enerzijds stimuleren we gezonde voeding tijdens de lessen en de fruitpauze/lunch en anderzijds begrijpen we dat er bij een verjaardagsfeest een uitzondering gemaakt wordt om voor een andere traktatie te kiezen.

We zien dat er al heel veel kinderen trakteren op iets gezonds en/of zelfs al rekening houden met klasgenoten die een voedselallergie hebben. Heel erg fijn!

 

Oproep nieuw MR-lid

Beste ouders,
 
De Medezeggenschapsraad (MR) van het Karrepad zoekt vanaf dit schooljaar een enthousiaste ouder die graag wil meedenken over het reilen en zeilen op school. Het gaat om één plek in de (oudergeleding van) de MR. De MR vergadert 8 keer per jaar en bestaat uit 5 ouders en 5 leerkrachten. Je kunt je tot uiterlijk vrijdag 14 oktober aanmelden door een mail te sturen naar Marten Bult (m.bult@o2g2.nl), als er meerdere aanmeldingen zijn houden we verkiezingen. Ben je geïnteresseerd en/of wil je meer weten over MR lid zijn, neem dan contact op met Marten Bult of met Wendy Bernardus (leerkracht groep 8c, w.bernardus@o2g2.nl).

 

Vriendelijke groeten,

 

De ouders van de MR