Belangrijke data
Agenda

 

  • 22 april t/m 7 mei meivakantie
  • 18 en 19 mei hemelvaartweekend, leerlingen vrij
  • 22 t/m 25 mei avondvierdaagse
  • 29 mei tweede pinksterdag, leerlingen vrij
  • 31 mei schoolreis groepen 3,4 en 5
  •  6 juni schoolreis groepen 1/2
  • 20 en 21 juni schoolfotograaf
  • 22 t/m 27 juni alle leerlingen vrij
  • week 26 starten de rapportgesprekken

 

Algemeen nieuws
Samen bouwen!

Wie is er niet mee groot geworden? LEGO! De gekleurde bouwsteentjes in verschillende soorten en maten om de mooiste, nieuwe bouwwerken te creëren. Vanuit een boekje of met hulp van je eigen fantasie. Ieder steentje droeg bij aan geweldige resultaten en creaties! Ik heb er mooie jeugdherinneringen aan zie het nu terug bij mijn kinderen: samen bouwen! Het inspireert en motiveert mijzelf nog steeds in mijn leven. Ook in mijn werk voor en met het Karrepad. En wat bouwen we fijn samen! Kijk naar onze nieuwe instroomgroep de Poezen, een nog mooiere website die eind dit schooljaar in de lucht gaat, een nieuw ouderportaal waarmee communiceren gemakkelijker gaat, nieuw meubilair voor de hele school, ook een verlengde schooldag voor de groepen 4 en 5, een nieuw atelier dat op 10 mei wordt geopend en een nieuwe winnaar bij ‘Eitje Tik’. Allemaal nieuwe bouwsteentjes bij het Karrepad die bijdragen aan mooie resultaten en creaties! En wat ben ik daar trots op!

 

De meivakantie staat voor de deur! Het is lente, de zon begint te schijnen, nieuw leven springt door de weilanden en ik…ik ga iets nieuws doen! Ik ga voor het eerst alleen met mijn kinderen op vakantie, omdat mijn partner aan zijn studie moet werken. Waar de reis naartoe gaat? We gaan Legoland ontdekken! Genieten van al die gekleurde bouwsteentjes die samen één geheel vormen, net als bij ons op het Karrepad! Nieuwe inspiratie opdoen om na de vakantie weer samen verder te bouwen aan mooie plannen voor onze fijne school!

 

Ik wens jullie allemaal een heel fijne en ontspannen vakantie! En voor de ouders en de kinderen die vandaag het Suikerfeest vieren: Eid Moebarak!

Nieuw meubilair!

We hebben nieuw meubilair voor de groepen 1 t/m 8! Dat van de groepen 4 t/m 8 is er inmiddels, dat van de groepen 1 t/m 3 komt op 25 april.
Alle kinderen hebben een nieuwe tafel en stoel en dus een mooie, nieuwe werkplek gekregen.

Het oude meubilair heeft een nieuwe bestemming. Een hele grote vrachtwagen uit Oekraïne arriveerde hier op Goede Vrijdag en heeft al ons oude meubilair meegenomen. In Oekraïne zijn ze erg blij! 

Het meubilair van de onderbouw gaat ook naar Oekraïne toe volgende week.

Pasen

Elk jaar genieten wij van het vrolijke lentefeest Pasen: eieren zoeken verstopt door twee paashazen uit groep 8, een heerlijk paasontbijt met de groep en als spannende afsluiter met de hele school ‘Eitje Tik’ spelen, waarbij na het volgende versje:

Rikke, tikke, tik, jij en ik, 

Eitje groot, eitje klein, 

Wie zal nu de koning zijn? 

3, 2, 1, TIK! 


steeds twee kinderen hun ei tegen elkaar aan tikken. Het ei dat nog heel is, gaat door naar de volgende ronde. Het ei dat stuk is gegaan, mag opgegeten worden, die doet niet meer mee. Beide stuk? Beide af.

Wat liep de spanning weer enorm op! De klassenwinnaars moesten het op het plein opnemen tegen elkaar. De finale tussen Thilo en Luna, werd gewonnen door Luna uit groep 7a (zie foto).

Talentblokken

Er is volop actie in het OntdekLab met de verschillende Talentblokken. Zo hebben we met de groepen 5 een muziekvideo opgenomen met het GreenScreen en hebben we samen voor een geslaagde en gezonde afsluiting gezorgd voor het Verhalend Ontwerp. Met de groepen 3 zijn we voor het thema ‘mode’ t-shirts aan het tie-dyen. Het resultaat is prachtig geworden!

 

De toneellessen zijn gestart voor de groepen 3 en twee groepen 4. Na de meivakantie zijn de groepen 5, 6 en nog een groep 4 aan de beurt. De lessen worden gegeven door een ervaren docent van Vrijdag.

 

Daarnaast waren de buitenschoolse Talentblokken ook volop aan de gang voor groep 7/8. De activiteiten waar ze zich voor aan konden melden waren: drone vliegen, VR-brillen, Lego, creatief met hout en smaaklessen. Er werd enthousiast meegedaan. Na de meivakantie starten we met de buitenschoolse Talentblokken voor groep 4.

 

Ondertussen zijn we ook druk met de opening van het atelier dat op 10 mei gepland staat. De laatste puntjes moeten nog even afgewerkt worden. Alle klassen en de BSO gaan een kunstwerk maken, wat dan tot een geheel gepresenteerd gaat worden bij de opening. De klassen zijn vrij in de uitvoering, het moet alleen voldoen aan het thema ‘dieren’. We zijn heel benieuwd naar de resultaten.

Activiteiten georganiseerd door de leerlingenraad

Schrijfwedstrijd en schaaktoernooi!

Bij de leerlingenraad zijn verzoeken binnen gekomen om een schrijfwedstrijd en een schaaktoernooi te organiseren. Leden van de leerlingenraad hebben daarbij hulp gezocht van klasgenoten en samen met Berber en Jacqueline de organisatie op zich genomen. De schrijfwedstrijd is inmiddels beëindigd. Er zijn 16 verhalen ingeleverd. Het is nu aan de geheime jury…. Wordt vervolgd.

Het schaaktoernooi gaat er ook zeker komen want er zijn al 30 aanmeldingen. Schaken is erg populair op het Karrepad! Samen met schaakmeester Hiddo zal dit zeer binnenkort tijdens schooltijd plaatsvinden.

Poezengroep

Dag allemaal,

 

Sinds de voorjaarsvakantie hebben wij een nieuwe groep in de onderbouw: de poezengroep! Dit is een instroomgroep en de kinderen die net 4 jaar zijn komen gezellig bij ons in de klas. In het begin waren wij nog maar een klein groepje met een paar kinderen. Inmiddels zijn wij alweer gegroeid tot een groep van 14! Het is heel gezellig en wij spelen steeds meer met elkaar. Wij leren elke week weer nieuwe dingen. Zo hebben wij al goed door welke kleur bij de dag hoort, kiezen wij waar wij willen spelen met het kiesbord en hebben wij zelfs al een paar keer gym gehad in het speellokaal. Ook leren wij hoe je moet spelen met de klei, hoe je hoge torens kan bouwen en hebben we sinds kort een verfbord in de klas. De kinderen komen met een lach de klas binnen en gaan (meestal) met een lach weer naar huis. Na de meivakantie komen er nog een aantal kinderen in bij in de poezengroep. Dat vinden wij heel gezellig en wij zorgen ervoor dat wij elkaar goed helpen zodat iedereen zich thuis voelt.

 

Wie weet tot ziens in de poezengroep!

 

Hartelijke groet,

 

Juf Lieke

Margedag/studiedag

Op vrijdag 7 april was er een studiedag: een belangrijk moment om met het hele team te leren en te ontwikkelen. We startten met Rianne, een rekenexpert van WIZZ scholing. Zij heeft ons veel kennis gegeven over onze nieuwe rekenmethode (De Wereld in Getallen, versie 5). Ook heeft het team allerlei tips gekregen hoe tijdens de rekenles optimaal te differentiëren. Na de zomervakantie komt Rianne, samen met een collega, bij ons op school om te kijken in hoeverre leerkrachten de kennis hebben kunnen vertalen naar hun lesgeven. Na de presentatie van Rianne stonden Jacqueline (talentcoördinator) en Berber ((vak)leerkracht) voor het team. Zij namen ons mee in de voortgang van de talentblokken. Het groeiende aantal, de veelzijdigheid aan onderwerpen en de blije gezichten op de film/foto’s: we werden er blij van! Andere agendapunten waren handelingsgericht werken, de gesprekkencyclus en meer- en hoogbegaafdheid, waarna een groep leerkrachten naar het ontdeklab trok voor een gezellige karaokeavond. 

STEAM trainers

Wat zijn we trots! Op woensdag 12 april namen 4 medewerkers van het Karrepad hun certificaat STEAM trainer in ontvangst. Met STEAM onderwijs bereiden we onze leerlingen voor op de toekomst, door ze aansprekende problemen voor te leggen en ze te stimuleren om planmatig te onderzoeken, te analyseren en zo met creatieve oplossingen te komen. Wij hopen deze prachtige manier van leren steeds meer vorm te geven onze school.

Marjanne, Berber, Maaike en Jacqueline: van harte gefeliciteerd!

Doppen inzamelingsactie

Larson uit groep 6a spaart plasticdoppen. Juf Alwija deed het eerst, maar omdat ze met pensioen is gegaan wil Larson die taak graag overnemen. Met in het inzamelen van de plasticdoppen kun je hulphonden helpen. Alle plasticdoppen van verpakkingen zijn welkom.

De inzamelingsbak staat bij groep 6a (2de etage), hij is duidelijk te herkennen aan deze afbeeldingen rondom. Leuk initiatief. Succes Larson! 

Meedenken schoolplan

In de nieuwsbrief van 23 december heeft u kunnen lezen over de procedure van ons schoolplan 2023-2027. Wij beschreven onder andere hoe we tot een nu-meting kwamen (SWOT-analyse en vragenlijsten). Inmiddels hebben we de missie en visie, in samenspraak met het team en de MR, vastgesteld en werken we aan de kernwaarden, de ambities en diverse jaardoelen onderliggend aan de hoofdstukken in het plan. Graag wil ik u uitnodigen om hierover mee te denken. Dit kan op donderdag 11 mei om 08.30 of 14.00 of op dinsdag 16 mei om 08.30 of 19.30 in mijn kantoor.

Bij interesse kunt u mij mailen (a.koerts@o2g2.nl) met de voorkeursdatum en - tijdstip erbij. 

Overstap MijnSchool naar Social Schools

Zoals eerder gecommuniceerd stappen wij over op het ouderportaal Social Schools. De overstap staat inmiddels gepland voor 3 juli. Wij sturen twee weken van tevoren een brief met informatie over het proces.
Wat u al kunt doen, is alle foto’s die u wilt bewaren downloaden binnen het systeem van MijnSchool. Dit kan tot 3 juli.

Sluiting de Kleine Wereld

Zoals u waarschijnlijk al heeft gehoord, sluit De Kleine Wereld (locatie Celebesstraat) in de zomer van 2024 haar deuren wegens krimp. Wij leven mee met ouders, leerlingen en medewerkers.
Samen met scholen in de omgeving helpen wij mee een passende plek voor de leerlingen te vinden.