Doorlopende leerlijnen

Om de overgang van leerlingen van de basisschool naar het voortgezet onderwijs zo soepel mogelijk te laten verlopen, krijgen ze vanaf groep 1 les in drie vakken die vallen onder de zogenaamde doorlopende leerlijnen. Deze vakken zijn: digitale geletterdheid, kunst & cultuur en Engels. Voor deze drie vakken zijn speciale coördinatoren verantwoordelijk. 

 

Engels

Bij de kleuters beginnen we al met de Engelse taal met behulp van de methode Onderbouwd. Verder maken we tot en met groep 8 gebruik van de methode Join in. Kinderen krijgen elke week Engelse les. Verder hebben we contact met kinderen op een school in het Tsjechische Zlin, waarmee onze leerlingen in het Engels ervaringen en verhalen uitwisselen. 

 

Digitale geletterdheid

Onze leerlijn digitale geletterdheid heeft als doel leerlingen op eigen kracht te leren functioneren in een samenleving waarin digitale technologie en media een belangrijke plaats innemen. Met onze leerlijn digitale geletterdheid willen we onze leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op de digitale wereld van nu en de toekomst. Zo kunnen ze in de samenleving en op de arbeidsmarkt volop meedraaien als mens, burger en consument.

 

Op het Karrepad hebben we voldoende moderne communicatiemiddelen, digitale leermiddelen en goede devices en software om onze leerlingen goed te kunnen begeleiden. Hiervoor zijn onze medewerkers digitaal geschoold. Ook hebben alle groepen een digibord en kunnen leerlingen gebruik maken van laptops en tablets in de klas.

 

Een kers op de taart is ons eigen ontdeklab. Hier kunnen kinderen werken aan hun digitale, technische en wetenschappelijke vaardigheden. Ze ontdekken hun talenten en brengen hun ideeën tot leven. Lees hier meer over ons Ontdeklab.

 

Kunst en cultuur

We vinden het belangrijk om kinderen van jongs af aan kennis te laten maken met kunst en cultuur. Daarom gaan we graag met de leerlingen op pad: naar Dot, het Groninger Forum of de Stadsschouwburg en komen er geregeld kunstenaars op bezoek. Verder doen alle groepen mee aan culturele activiteiten van Bij Vrijdag. Ook gaan we samen naar concerten van het NNO, voorstellingen in het theater en voorstellingen in het Groninger Museum. 

Op school maken we samen toneelvoorstellingen en natuurlijk is er in groep 8 de eindmusical. Verder gaan we elk jaar met alle groepen aan de slag met een groot project: het verhalend ontwerp, waarvoor we steeds een ander thema kiezen, bijvoorbeeld ruimtevaart of middeleeuwen.