Gezondheidszorg

De Jeugdgezondheidszorg van de GGD Groningen voert door de jaren heen een aantal onderzoeken uit bij kinderen in groep 2 en groep 7. Tijdens het bezoek worden kinderen gemeten en gewogen en wordt hun gehoor- en gezichtsvermogen onderzocht. Bij overgewicht meet de assistent ook de bloeddruk. Ouders zijn hierbij in principe niet aanwezig. De onderzoeken vinden alleen plaats als ouders hiervoor toestemming hebben gegeven.


De GGD stuurt de ouders van alle negenjarige kinderen een uitnodiging voor de vaccinaties DTP en BMR. Kinderen worden gevaccineerd om te voorkomen dat ze besmettelijke ziektes als bof, mazelen of rode hond krijgen. Alle twaalfjarige meisjes ontvangen ook twee keer een uitnodiging voor de HPV-vaccinatie. Deze vaccinatie is bedoeld om hen te beschermen tegen baarmoederhalskanker.


Op de website van de GGD Groningen staat veel informatie over gezondheid en opvoeding. Bijvoorbeeld over zindelijkheid, de seksuele ontwikkeling, pesten of ruzies tussen kinderen. Ouders kunnen ook het spreekuur van de verpleegkundige op school bezoeken.

Kijk hiervoor op www.ggd.groningen.nl/jeugd-opvoeding.